Chiar dacă toată lumea își dorește un ten perfect, puține dintre noi știm cum să avem grijă de el. Îngrijirea tenului implică mai mult decât curățarea superficială, de aceea este foarte important să te informezi despre pașii și produsele pe care ar trebui să le implementezi în rutina ta.

Cum ar trebui să arate rutina ta de îngrijire a tenului?

În primul rând, e bine să știi că, indiferent de tipul tău de ten, rutina de îngrijire a tenului de dimineață trebuie să difere față de cea de dinainte de culcare. Dacă dimineața curățăm superficial tenul și îl hidratăm cu o cremă ușoară, seara trebuie să îți cureți tenul în profunzime și să îl hidratezi cu o cremă mai densă.

De asemenea, dimineața ar trebui folosită o cremă cu protecție solară, pentru a te proteja de razele soarelui, care te vor îmbătrâni prematur. Un pas care trebuie adăugat seara este aplicarea cremei de ochi, care te va ajuta să ai zona de sub ochi hidratată și fără riduri.

Curățarea tenului dimineața poate fi realizată cu apă micelară sau cu un gel de curățare blând, dar seara este recomandată o curățare dublă. Pentru primul pas este recomandat să îndepărtezi machiajul cu un lapte sau ulei demachiant, șervețele umede sau apă micelară. După aceea, este extrem de important să te speli pe față cu un gel de curățare pentru a îndepărta restul de impurități.

Reguli esențiale de îngrijire a tenului

Dacă nu îți place să ai o rutină elaborată de îngrijire sau programul te împiedică, atunci trebuie să urmezi doar doi pași: curățare și hidratare.

  • Indiferent de produsele aplicate, respectarea unei alimentații sănătoase și a cantității de apă recomandată te vor ajuta să ai un ten frumos.
  • Este recomandat să folosești produse speciale pentru tipul tău de ten și destinate categoriei tale de vârstă.

 

Sursă foto: Deposit Photos