Indiferent de înălțime, orice femeie își dorește să aibă doar ținute care să o avantajeze, și nici de cum să îi pună în evidență defectele. Există multe greșeli, pe care multe dintre noi le facem și din cauza acestora părem mai scunde. Chiar dacă nu e nimic rău în a fi scundă, cu siguranță nu îți dorești o ținută care să te dezavantajeze. Așa că uite ce sfaturi îți oferă specialiștii în modă că să pari mai înaltă:

Alege cu grijă pantofii

Dacă vrei să pară că ai picioarele mai lungi, alege pantofi în nuanțe nude și cu o tăietură care să îți arate piciorul, așa cum sunt pantofii stiletto. De asemenea, indiferent dacă sunt pantofi cu toc sau balerini, îți sunt recomandați pantofii ascuțiți.

Pantalonii magici

Nu orice pereche de pantaloni avantajează persoanele scunde, de aceea trebuie aleși cu grijă. Îți sunt recomandați pantalonii evazați, un pic mai lungi decât piciorul tău sau pantalonii mulați, dar cu talie înaltă. Dacă preferi fustele, atunci alege-le fie pe cele maxi, ori pe cele scurte, deoarece lungimile intermediare au tendința de a te face să arăți mai scundă.

Iluzii cromatice

Ei bine, nu doar croiala hainelor te poate face să arăți mai înaltă, ci și culorile sau modelele. Experții în modă recomandă persoanelor care doresc să pară mai înalte ținute într-o singură nuanță, deoarece oferă iluzia optică de alungire. De asemenea, aceeași iluzie o pot oferi și dungile verticale.

Accesorizează corect

Chiar dacă sunt superbe, e timpul să renunți la gențile mari și să optezi pentru ceva mai micuț. De asemenea, alege curele subțiri în schimbul celor late. Datorită acestor două schimbări, corpul tău va părea mult mai alungit. Dacă vrei să îți adaugi câțiva centimetri, atunci alege să îți aranjezi părul într-un messy bun sau tunde-l mai scurt.