baie relaxanta cada idei

În weekend sau după o zi lungă la serviciu, o baie relaxantă este tot ce ți-ai putea dori. O baie este metoda ideală de a încheia o zi lungă: apa caldă îți relaxează mușchii încordați, iar aromele mintea obosită.

Dedică o oră relaxării și crează o experiență ca la spa în propria baie. Ca să faci acest lucru, trebuie să ai grijă la detalii. De la ambianță, la confort, o baie perfectă înseamnă mai mult decât utilizarea unei spume parfumate.

Iată câteva sugestii din care să te inspiri ca să îți pregătești o baie de vis:

Creează ambianța perfectă


Fotografie realizată de Nicole De Khors (Burst)

Poți pregăti cea mai minunată baie, însă, fără ambianța potrivită, nu te vei putea bucura de același efect relaxant. Începe prin a așeza câteva lumânări aprinse prin baie, pentru a te bucura de o lumină difuză. Dacă vrei, poți alege lumânări parfumate în arome florale.

Pregătește-ți o băutură care să te însoțească. Poți opta pentru un pahar de vin, un ceai sau o ciocolată caldă. Așază paharul sau cana în apropiere, dar nu suficient de aproape pentru a cădea accidental în cadă. Completează atmosfera prin a pune niște muzică relaxantă la un volum mediu.

Pregătește apa exact așa cum ți-o dorești

Fotografie realizată de Bruce Mars (Pexels)

Pregătirea apei de baie este cel mai important pas, în special obținerea unei temperaturi potrivite. Testează apa înainte de a intra în cadă și evit-o pe cea prea fierbinte.

Pentru a crea o experiență ca de spa, ai nevoie de produsele care îți vor transforma apa de baie în ceva special. Alege spume, bombe de baie, uleiuri și săruri în arome relaxante și pe placul tău. Înainte de a umple cada cu apă, introdu cantitatea recomandată de săruri de baie. Continuă prin a adăuga spuma de baie. Astfel, atunci când se umple cada, sărurile sunt topite, iar cada va fi plină de spumă. Înainte de a intra în cadă, adaugă câteva picături de ulei esențial sau de ulei de baie.

Aplică o mască pentru un răsfăț complet

Fotografie realizată de Senivpetro (freepik.com)

Nu rata niciodată șansa de a aplica o mască de față, întrucât acestea sunt răsfățul suprem pentru ten. Măștile de față vin întotdeauna în ajutorul tenului, fie că e vorba de purifiere sau de hidratare. Alege masca potrivită în funcție de tipul tău de ten, dar nu uita să o cureți după timpul recomandat. Poți duce și mai departe idea de „multitasking pentru relaxare” și să îți aplici și o mască de păr. Astfel, îți vei răsfăța întregul corp.

Alege o carte sau un film

Fotografie realizată de Amanda Gentilin (Pexels)

Ai aprins lumânări, ți-ai pregătit un pahar de vin, cada este plină de spumă și arome divine, ai măști aplicate, dar ceva lipsește. Dacă observi că te plictisești cât timp stai în cadă, atunci pregătește-ți ceva de făcut.

Alege o carte, o revistă, un film sau un serial care să te însoțească în timpul băii. Pentru a evita accidentele, așează-ți laptopul sau telefonul pe un scaun la o distanță potrivită de cadă. De asemenea, ia în calcul faptul că aburii îți pot deteriora aparatele electrice, scăzându-le durata de viața, potrivit Apartment Therapy. Ca să fii sigură că nu îți creezi probleme, ar trebui să folosești aparate rezistente la apă sau să elimini pe cât posibil aburii și să ții dispozitivele cât mai departe de cadă.

Nu uita de pernă

Fotografie realizată de Freepik

În ciuda apei și a atmosferei perfecte, cada nu este cel mai confortabil loc. De aceea, pentru a avea experiența perfectă, pregătește-ți ceva pentru a-ți sprijini capul. Poți achiziționa o pernă pentru cadă sau poți folosi un prosop. Acest mic detaliu îți va transforma baia în cu totul altă experiență.