Din păcate, de cele mai multe ori machiajul pe care ni-l realizăm dimineața nu rezistă întreaga zi, iar retușarea acestuia pe parcursul zilei poate fi incovenientă. Nici nu mai vorbim de momentele în care ai o ocazie specială și te bazezi pe rezistența machiajului tău pentru a arată impecabil întreaga zi.

Dar cum poți să îți faci machiajul să reziste întreaga zi? Ei bine, trebuie să respecți câteva reguli și să incluzi câțiva pași în rutină ta.

1. Începe cu o bază de machiaj

Pentru ten, folosește o baza de machiaj care să se potrivească tipului tău de ten, iar pentru ochi folosește un primer care să intensifice culoarea fardurilor și care să le facă să reziste întreaga zi.

2. Folosește produse care promit o rezistență sporită

Chiar dacă nu este o regulă, de obicei produsele care promit rezistență, precum fonduri de ten, corectoare, pudre sau produse de obraji, vor rezista mai mult timp față de celălalte.

3. Folosește pudră

Chiar dacă ai tenul uscat sau gras, pudra îți va ajuta machiajul să reziste întreaga zi. Folosește pudra pe întreagă față și ai grijă să o aplici împingând produsul în ten.

4. Folosește produse rezistente la apă

În special pentru ochi, încearcă să folosești produse reziste la apă pentru că au o longevitate sporită față de celelalte. Așa că dacă vrei că machiajul să fie intact alege o mascara și un tuș rezistente la apă.

5. Folosește rujuri lichide

În general rujurile hidratante sau gloss-urile nu rezistă mult timp, dar cele lichide mate tind să țină întreagă zi.

6. Finalizează-ți machiajul cu un spray de fixare

Acesta îți va ajută machiajul să pară mai natural și să reziste mai mult timp. Ai grijă că spray-ul ales să promită o rezistență sporită a machiajului.

 

Sursă foto: Deposit photos