cum sa iti ingrijesti tenul iarna


Temperaturile scăzute, vântul și umiditatea îți afectează mult tenul, indiferent de tipul acestuia. Din cauza acestor factori, pielea devine mai poroasă, iar apa se evaporă într-un ritm mult mai rapid. Astfel, pielea devine din ce în ce mai deshidratată.

De asemenea, în timpul iernii, PH-ul pielii crește cu aproximativ 0,5 puncte. Acest lucru creează un dezechilibru la nivelul pielii, care devine mai sensibilă. Tot în timpul iernii, pielea își pierde din elasticitate, devenind mai lăsată.

Pentru a combate toate aceste probleme, trebuie să ne schimbăm rutina de îngrijire a tenului. Următoarele 5 schimbări sunt benefice oricărui tip de ten, atât gras, normal, uscat, cât și sensibil. Iar indiferent de problemele cu care te confrunți (acnee, riduri sau pete), aceste schimbări vor contribui la rezolvarea lor. Uite ce trebuie să faci pentru a avea un ten hidratat și frumos întreaga iarnă:

1. Optează pentru un  gel de curățare cremos

Cele mai multe geluri de curățare fac spumă atunci intră în contact cu apă. Acest tip de geluri de curățare nu este recomandat pentru tenul uscat sau sensibil, din cauza substanțelor conținute.

De asemenea, acestea sunt purifiante și, o dată cu machiajul și murdăria, elimină și uleiurile naturale. De aceea, dermatologii recomandă gelurile de curățare care nu fac spumă. Acestea sunt mult mai blânde cu tenul și nu îl usucă.

2. Înlocuiește exfoliantul fizic cu unul chimic

Exfolierea este esențială pentru un ten frumos și hidratat, eliminând pielea moartă. Însă exfolianții fizici, de tipul gelurilor de curățare cu particule abrazive, sunt mult prea duri pentru piele în timpul iernii.

De aceea, este recomandat să optezi pentru un tratament exfoliant chimic cu enzime, AHA sau BHA. Acesta poate fi un toner, esență, serum sau cremă.

3. Include un serum în rutina ta

Dacă încă nu folosești un serum, este timpul să încorporezi unul în rutina ta de seară. Optează pentru o formulă hidratantă, cu ingrediente benefice precum acidul hialuronic. Aplică-l în fiecare seară pe pielea curată, înaintea unei creme de față.

Acesta îți va oferi mult mai multă hidratare decât o simplă cremă, și îți va ajuta tenul să fie mai catifelat.

4. Optează pentru o cremă mai densă

Crema lejeră pe care o folosești în restul anului nu este recomandată pentru zilele și nopțile răcoroase de iarnă. Dacă observi că tenul tău începe să se usuce, schimbă imediat crema hidratantă pentru una cu o formulă mai densă. Sunt recomandate cremele cu acizi grași și ceramide pentru o hidratare deplină.

Dacă ai un ten gras, optează pentru o cremă lejeră în timpul zilei și utilizează una mai hidratantă pe timpul nopții.

5. Folosește măști hidratante

De două ori pe săptămână, atunci când ai timp, utilizează o mască hidratantă, care să îți repare și să îți calmeze tenul. Poți folosi o formulă cremă sau gel sau o mască de tip șervețel, așa cum recomandă și Health.

Dacă ai pielea extrem de uscată și ai nevoie de rezultate rapide, optează pentru o mască hidratantă pe care să o folosești pe timpul nopții.

Sursă foto: Deposit Photos