Cu toții suntem de acord că avem o țară frumoasă, cu multe locuri superbe de vizitat, dar puțini dintre noi ne putem lăuda că am vizitat toate obiectivele turistice cunoscute din România. De aceea, este bine ca în fiecare concediu sau weekend destinat călătoriilor să încerci o destinație nouă și să nu vizitezi aceleași locuri ani la rând. Uite cinci destinații din România pe care neapărat trebuie să le vezi:

1. Delta Dunării

A două deltă ca mărime și cea mai bine conservată din Europa, Delta Dunării fascinează ani la rând pe toți turiștii cu peisaje superbe și cu mai mult de 360 de specii de păsări. Această face parte din Patrimoniu UNESCO din 1991 și este de asemenea și parc național.

2. Castelul Bran

Monumentul istoric situat la 30 de km de Brașov a atras nenumărați turiști pentru arhitectura, istoria și legendele acestuia. Construirea acestui castel a început în 1377 și s-a încheiat cinci ani mai târziu, în 1382. Acesta cuprinde muzeul de patru etaje cu colecții de arme, armuri, mobilier și costume, Parcul Regal, Casa de Ceai, Casa Administratorului și Casa „Principesa Ileana”.

3. Sighișoara

Centrul istoric al acestui oraș este inclus în patrimoniul UNESCO din 1999. Cetatea Sighișoara este înconjurată de un zid de peste 900 de metri, construit între secolele al XIV-lea și al XVII-lea.

4. Castelul Hunedoarei

Numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, acesta este o cetatea medievală cu o arhitectură gotică impresionantă. Castelul a fost construit în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, dar a fost îmbogățit arhitectural și mai târziu.

5. Ateneul Român

Clădirea destinată concertelor are o arhitectură impresionantă care combină stilul neoclasic și cel eclectic. Acesta a fost construit între anii 1886 și 1888 în Grădina Episcopiei, teren al familiei Văcăreștilor.