Volumul mare de trenduri poate fi copleșitor, însă acestea reprezintă o oportunitate excelentă de a fi creativă și de a încerca ceva nou. Din fericire, tendințele de beauty din iarna acestea le vor mulțumi atât pe femeile iubitoare de frumusețea clasică, cât și pe cele mai îndrăznețe.

Pentru colecția de toamnă-iarnă, casele de modă au optat pentru o multitudine de look-uri, de la cel complet natural, până la cele extravagante cu paiete și sclipici. Însă următoarele 10 tendințe și-au făcut simțită prezența prin noile lansări de produse cosmetice și nenumăratele vedete care le poartă.

1. Machiaj minimalist

Nelipsit din ultimele sezoane, machiajul minimalist a devenit un must pentru orice iubitoare de frumusețe. Aparent simplu, no makeup makeup poate fi o provocare pentru multe femei.

Lasă-ți tenul să respire și răsfață-l cu o cremă și un serum potrivit tipului tău de ten și corectează doar zonele problematice. Evită pudra sau aplic-o cât mai subtil. Conturează-ți sprâncenele natural și folosește o mascara maro separatoare. Aplică puțin bronzer și hidratează-ți buzele cu un balsam de buze nude.


2. Albastru intens

Una din cele mai evitate culori de fard a revenit în tendințe. Albastrul a revenit în forță, atât sub formă de liner, fard sau mascara. Evită nuanțele pastel sau închise și optează pentru nuanțele intense de albastru, mate sau metalice.

Dacă vrei să încerci acest trend, însă nu vrei să exagerezi, combină un ten sculptat și buze nude cu o linie de tuș sau fard albastru intens.


3. Liner abstract

Dacă îți place să experimentezi și să fii diferită, atunci trebuie să începi a te juca cu tușul de ochi. Dacă acest trend a fost prezent și în alte sezoane, acum începe a fi mai jucăuș și mai puțin rigid.

Poți încerca o combinație de culori și forme, sau poți să rămâi la clasicul negru, însă să adaugi un plus de formă.


4. Liner colorat

Iarna aceasta, toată lumea se concentrează asupra ochilor, care se bucură de multă culoare și formă. Indiferent de nuanță, liner-ul colorat își face apariția, pe lângă multe altele, în tendințele acestei ierni.

Poți opta pentru albastru pentru a combina două tendințe de o dată sau pentru o multitudine de alte culori: roșu, verde, portocaliu, mov.


5. Farduri bronze

Chiar dacă este sinonim cu vara, anul acesta, machiajul în nuanțe de bronz își face apariția mai devreme. Optează pentru o nuanță metalică bronz și aplic-o pe pleoapa mobilă, apoi estompează fardul folosind o nuanță mată de maro.

Pentru machiajul de zi optează pentru un gloss sau ruj nude, iar pentru cel de seară pentru un ruj lichid într-o nuanță închisă de roșu.


6. Codițe negre

Cel mai clasic machiaj al ochilor este nelipsit de pe lista de tendințe în fiecare sezon, fiind unul dintre cele mai iubite de designeri. Așa că în această iarnă ai un motiv în plus de a nu te despărți de mult iubitele codițe negre.

Pentru un look fresh, combină eyelinerul negru cu un machiaj minimalist și sprâncene bine conturate.


7. Nuanțe de roz

Iarna acesta este plină de culoare, iar din paleta cromatică a acesteia nu lipsește rozul. Nuanțele intense de roz mat și-au făcut apariția în numeroase palete iarna aceasta și extrem de multe personalități îl aleg pentru ocazii speciale.

Dacă vrei un look mai tradițional, poți opta pentru un blush și un produs de buze într-o nuanță de roz. Dacă dorești un smokey eyes roz intens, folosește un fard fucsia și unul mauve, pentru o tranziție mai ușoară.


8. Rujul roșu

Un alt trend pe care iubitoarele machiajului clasic o să îl adore este rujul roșu. Nelipsit din portfardul de iarnă, și mai ales cel pentru sărbători, rujul roșu este esențial în acest sezon.

Indiferent dacă îl combini cu machiajul minimalist, tușul negru, machiajul bronze sau cu un alt look, acesta trebuie folosit cel puțin o dată în această iarnă.


9. Părul prins în coc și accesorizat

Dacă îți place să ai părul prins, atunci aceasta optează pentru un coc accesorizat. Poți folosi agrafe de păr metalice sau cu pietricele, o diademă sau accesoriu elegant de păr. Opțiunile sunt nelimitate, mai ales că poți opta pentru un coc înalt sau jos.


10. Bucle relaxate

Uită de buclele bine structurate și încearcă-le pe cele relaxate. Ondulează-ți părul în mod obișnuit și lasă-l să se răcească complet și folosește puțin fixativ. Apoi folosește o perie sau un pieptăn cu dinți rari pentru a relaxa buclele. Perie cât mai ușor părul pentru a nu pierde în întregime buclele. Termină prin a folosi o cremă de menținerea coafurii.

Surse foto: Vogue, Harper’s Bazaar